top of page
HVphotography-6886_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Visie

"De paardensport heeft niet nóg meer 'succesvolle' ruiters nodig. We hebben een nieuw verhaal nodig over partnerschap, samen leren en groeien. De paardensport heeft meer bewuste ruiters, coaches, trainers en paardenliefhebbers nodig. Die allen streven naar het 'centaur-gevoel'; wanneer paard en ruiter samensmelten tot één. Een uniek verbond tussen paard en mens, gebaseerd op vertrouwen, partnerschap, harmonie en een diep inzicht"

Visie: About

Visie

Een andere kijk op succes...

Even vooropgesteld; We hebben niets tégen succesvolle ruiters óf tegen het rijden van wedstrijden. Integendeel! Het trainen voor- en het rijden van wedstrijden biedt ruiters en paarden de kans om samen hun potentieel als atleten volledig te ontwikkelen. 'Succes' wordt nu vooral gekoppeld aan sportieve prestaties. Maar worden vaak de grootste overwinningen niet buiten de wedstrijdring behaald? Ogenschijnlijk kleine stappen in de training die feitelijk mijlpalen zijn voor jou en je paard of je paard na een vervelende periode van blessures of ziekte weer helemaal gezond en happy krijgen. En wat te denken van de overwinningen op onzelf?

Visie: Text

Door het omgaan met paarden leren we over leiderschap, verantwoordelijkheid, communicatie en partnership. Paarden kunnen ons helpen de beste versie van onszelf te worden. Ongeacht wat voor stroming, niveau of discipline we beoefenen met onze paarden. Ongeacht of we dat in competitieverband doen of niet. De definitie van succes zou zoveel breder kunnen zijn dan alleen winstpunten en prijzen. Met een verkeerde focus op succes bestaat de kans dat het ego en het verlangen naar status en erkenning het overnemen, dan komt het welzijn van het paard in gevaar. Er zijn allerlei regels die het welzijn van het paard moeten borgen. De vraag is; hebben we daadwerkelijk nóg meer regels, wetenschappelijk onderzoek, innovaties of methodes nodig om betere en bewustere ruiters te worden? Of het welzijn van onze paarden beter te borgen? Met alle kennis die nu al voor handen is? Natuurlijk moet de paardensport blijven onderzoeken, innoveren en verbeteren, maar misschien is de grootste winst wel te behalen op een ander vlak; op het vlak van onze eigen bewustwording en de manier waarop wij naar de partnerschap met ons paard kijken?

Visie: Text
bottom of page