top of page

Terug naar de kern...

'Waarom hou je eigenlijk (van) paarden?

The Conscious Equestrian begint niet bij het paard en ook niet bij een methode. Het gaat terug naar de kern en begint bij de vraag; 'Waarom hou jij eigenlijk (van) paarden?". Het belangrijkste wat jij namelijk meeneemt in het partnerschap met je paard, dat is jezelf. Je paard is afhankelijk van jou. Jij neemt beslissingen voor hem die zijn welzijn en zijn leven bepalen. Wat zijn je overtuigingen? Welke doelen, dromen en idealen heb je met je paard? Hoe bewust ben je van jezelf? Van je eigen (gedrags)patronen, gewoontes en (beperkende) overtuigingen? Het beste wat jij je paard kunt geven, is de beste versie van jezelf.

HVphotography-6527-2.jpg
Kern: Text

Wordt de beste ruiter die jij kunt zijn

Paarden zijn uitermate geschikt om je te helpen de beste versie van jezelf te worden. Tegelijkertijd is de hippische wereld soms een harde, veroordelende en verwarrende omgeving om jezelf en je paard te ontwikkelen. Anno 2020 heb je met de toegang tot het internet toegang tot alle kennis van de wereld. Maar kennis is iets anders dan wijsheid. De mogelijkheid om samen met je paard jullie volledig potentieel in harmonie te ontwikkelen is voor iedereen aanwezig. Het komt in essentie neer op jouw bereidheid om jouw overtuigingen over 'hoe en wat' los te laten en te beginnen bij; wáárom en vanuit welke waarden wil ik samenwerken met mijn paard?

Bewust horsemanship

Begint bij het helder krijgen van de voor jou belangrijkste waarden en principes zijn in het partnerschap met je paard. Van daar uit kunnen jouw waarden als kompas fungeren bij het kiezen van de juiste weg voor jou en je paard. Zo voorkom je dat je op een dwaalspoor raakt in alle beschikbare kennis, methoden, visies en adviezen.

Kern: Text
bottom of page