top of page
Zonder titel (Facebook-omslagfoto) (9).png

Holland Got Horsemanship

Rise up! Get ready! Its time to show your horsemanship!

contest: Welcome

Bij een nieuw verhaal horen nieuwe rolmodellen. Het is tijd dat we stoppen met discussiëren, en laten zien hoe goed horsemanship in de praktijk wordt gebracht. Geen woorden, maar daden. Met onze unieke Holland got Horsemanship Contest bieden we een podium aan de traditionelen, aan de vernieuwers én aan de strijders voor een mooiere betere paardenwereld.  

 
We willen zien wat jij aan horsemanship in je hebt! Kun jij heel goed grondwerken? Met jonge paarden werken? Of misschien kun jij wel een sterk staaltje harmonieuze samenwerking laten zien tijdens het trailerladen? Inspireer ons met jouw mooiste dressuurverrichting of hoe jij met je paard vol vertrouwen de moeilijkste hindernissen overwint. Wees creatief, er zijn geen regels (op een paar praktische regels na). We verwelkomen alles soorten ruiters en trainers, alle disciplines en alle combinaties. Je mag met één of met meerdere paarden werken, vanaf de grond of in het zadel. Met of zonder harnachement. Inspireer ons met hoe jij goed horsemanship in de praktijk brengt!  


De competitie bestaat uit twee voorrondes waarmee je je kunt selecteren voor de halve finale. Via de halve finale kun je je selecteren voor de grote online LIVE finale op de Holland Got Horsemanship Showcase in Februari  


Wordt jij ons nieuwe rolmodel? En wil jij ook nog eens kans maken op prachtige prijzen? Geef je dan nu op!

contest: Text

Je kunt nu meedoen!

De inschrijving van de eerste voorronde is nu geopend!

De eerste voorronde loopt van 1 september tot 31 oktober. De tweede voorronde loopt van 1 november tot 30 januari. Via de voorrondes kun je jezelf plaatsen voor de halve finale

Schrijf je nu in voor voorronde 1
contest: Text
1.png

This is your testimonial qoute. Give your costumers the stage to tell te world houw great you are!

Monique Jansen

4.png

This is your Testimonial quote. Give your customers the stage to tell the world how great you are!

Jessie Brown

3.png

This is your Testimonial quote. Give your customers the stage to tell the world how great you are!

Avery Smith

contest: Testimonials
Holland got Horsemanship (4).png

Het format:

Er zijn geen regels! (op een paar praktische regels na)

Goed horsemanship valt nu een maal niet altijd binnen de kaders van de bekendste hokjes. Hoe een ruiter een bepaalde situatie oplost, zegt soms 100x meer over zijn horsemanship, dan een oefening laten zien die een 8 scoort volgens de geldende opvattingen. Terwijl waarden zoals harmonie, partnerschap, samenwerking en vertrouwen wel universeel zijn én herkenbaar. Wij gaan jou niet vertellen HOE je moet samenwerken. Dat bepaal je zelf.

Ik wil meer weten over de voorwaarden
contest: Image

Power to the people!

De community bepaald.

Tijdens deze competitie gaan we op zoek naar nieuwe rolmodellen. Daarom is jouw stem belangrijk! Tijdens de voorrondes bepaald de community welke inzendingen door gaan naar de halve finale. Tijdens de (halve) finale zal de community samen met een vakjury bepalen wie de winnaar wordt! 


Stem mee! En laat weten welke inzendingen volgens jou uitblinken op het gebied van: 

  • Horsemanship - Harmonie, partnerschap, samenwerking tussen paard en ruiter/trainer 

  • Showmanship - Creativiteit, choreografie, timing, kostuums, muziek en wow-factor! 

  • Moeilijkheidsgraad – het woord zegt het al. 

Hoe kan ik stemmen?
contest: Text

De vakjury

Voor de contest selecteren we professionals uit de paardenwereld vanuit verschillende achtergronden. Zij zullen de (halve)finalisten beoordelen op hun horsemanship. Gaandeweg zullen we ze één voor één aan jullie bekend gaan maken!

contest: Our Team
5.png

Charlie McMann

Site Administrator

8.png

Taylor Quill

Equestrian Fan Club Founder

Jury

Equestrian Fan Club Founder

6.png

Jordan Parker

Super Fan

7.png

Win mooie prijzen!

Hoofdprijs Pro's

Beschikbaar gesteld door Stoeterij Black Horses

Voor de winnaar van de finale in de categorie Pro zijn de volgende prijzen beschikbaar gesteld:

1e prijs finale: 1500,-

2e prijs finale: 1000,-

3e prijst finale 500,-

Holland got Horsemanship (1).png

Hoofdprijs Talents

Beschikbaar gesteld door MyCompass.Horse en Susanne Blijlevens-Bos van Paardenwinst

Talent Starter pakket voor talents die de stap willen maken naar professional. Bestaat uit ondersteuning bij website, teksten, businessplan, produceren online aanbod etc.

Holland got Horsemanship (2).png

Nog invullen prijzen voorrondes

Harry Horse?

Prijzen voorronde 1 & 2
1...
2...
3...
4...
5...

Holland got Horsemanship (3).png

Product

Community prijzen

Prijzen verloten onder stemmers

Image by davide ragusa
contest: Merchandise

Twijfel je nog?

Misschien twijfel je nog of deze horsemanshipcompetitie iets voor jou is.
Daarom hebben we de meest gestelde vragenvoor je op een rijtje gezet. Heb je nog een andere vraag? Stuur dat een mailtje naar jasmijn@mycompass.horse

contest: FAQ

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen aan de voorrondes van Holland Got Horsemanship. Je mag per voorronde maar één video inzenden. Als je mee doet aan twee voorrondes, hoeft dit niet met hetzelfde paard te zijn. Wanneer je met twee inzendingen bent geselecteerd voor de halve finale, mag je maar met 1 paard deelnemen. De scheidslijn tussen professionele ruiters en trainers en niet professionele, is soms niet duidelijk. Er zijn bijvoorbeeld niet professionele ruiters en trainers die een bijzonder hoog niveau aan horsemanship kunnen laten zien. Daarom laten we de keuze aan jou.

Is het paardenwelzijn wel geborgd binnen deze competitie?

We gaan er van uit dat de community in staat is een geforceerde verrichting te herkennen en dat deze competitie deelnemers aanspreekt die willen bijdragen aan een mooiere en betere paardenwereld. We laten daarom de keuze voor trainingsmethode, optoming, hulpmiddelen en harnachement vrij, er op vertrouwende dat de community verkeerd gebruik en paardonvriendelijke praktijken zal afkeuren.

Moet ik deelnemen aan allebei de voorrondes om geplaats te kunnen worden voor de finale?

Nee, je hoeft maar aan één voorronde mee doen. Je mag wel aan beide voorrondes meedoen, maar je mag maar met één inzending geselecteerd worden voor de halve finale.

Kan ik nog meedoen als de inschrijving al een tijdje open staat?

Je kunt op elk moment meedoen binnen de periode dat de voorrondes open zijn, maar we raden aan om vroeg in te schrijven, zodat mensen genoeg tijd hebben om op je te stemmen!

Mag ik muziek, tekst of een voiceover aan mijn video toevoegen?

Je mag de video editen en bewerken naar eigen inzicht en creativiteit. Hou er wel rekening mee dat je inzending voor de finale je horsemanship live en uncut wordt opgenomen. Wanneer je je ingezonden video zo creatief edit dat je bepaalde tekortkomingen van jezelf maskeert, maak je het jezelf moeilijker om live aan de verwachtingen van de community en de jury te voldoen, waardoor je je kansen verkleint.

Wat moet ik laten zien?

Dat mag je zelf invullen. Laat de manier waarop jij samenwerkt met jouw paard zien. Laat zien waar jullie samen goed in zijn. Springen met een neckrope, grondwerk, voltige of gewoon een stukje mooie dressuur. Waar het om gaat is dat jij en je paard elkaar begrijpen.

bottom of page